Nervøs omkring opstart

Hej
Min søn er for nylig blevet 6 mdr. Og nu har vi for alvor taget hul på måltiderne (før fik han hapsere af agurk og frugt, som han kunne sutte på). Jeg er så glad for BLW-tankegangen, jeg kan mærke på mig selv, at jeg har ekstremt svært ved, når han får noget galt i halsen og bliver helt stille eller laver bræklyde. Det får mig sådan til at tvivle på, om det så overhovedet er den rigtige tilgang at benytte BLW – altså, om han i virkeligheden er “stor nok” til at klare det selv?
Mvh Carina

Kære Carina
Det er virkeligt grænseoverskridende og ind i mellem skræmmende, at skulle sidde og lytte til og se på mens ens barn lærer, hvordan maden skal håndteres. Hvis han selv sidder og selv hoster/skubber maden op igen, så kan han godt selv. Han skal bare bruge noget tid på at lære, hvordan han skal styre maden rundt i munden med tungen osv. Husk på, at indtil nu, har han kun fået flydende mælk, og det skal han ikke gøre andet ved end at synke. Pludselig skal stykker af mad flyttes rundt i munden. Ofte vil det blive bedre, og antallet af brækrefleks-situationer til blive mærkbart færre allerede efter få dage.
Hvis du føler dig rigtig utryg og på den måde får skabt en stemning af usikkerhed og uro omkring måltidet, skal du nok genoverveje, om BLW er den rigtige løsning for jer. Din søn vil kunne mærke og blive påvirket af din nervøsitet. Det er vigtigt, at der en god og positivt stemning når I spiser.
Har du lært førstehjælp, så du ved, at du kan hjælpe ham og ved hvad du skal gøre, hvis uheldet nu skulle være ude? Måske det kan give dig lidt mere ro?
Vi håber, det går hurtigt for din søn at lære at styre maden, så du kan slappe lidt mere af og det kan blive rigtig sjovt for jer begge.
Mange hilsener

Lærke og Patricia

PS. Husk at blødgøre hård frugt og grønt inden du serverer det.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *