Udtrapning af amning

Hej
Min datter bliver 11 måneder d. 6. december og spiser efter BLW-principperne. Jeg ammer hende, men det er næsten altid kun om aftenen og natten hun efterspørg brystet.
Jeg er nødt til at udtrappe amningen henover december da jeg skal starte på noget medicin i starten af januar, som man ikke må få mens man ammer.
Hun har altid lagt i den lidt lave ende vægtmæssigt, men udvikler sig alligevel præcis som hun skal.
Hvordan bør jeg gribe situationen an?? Skal jeg erstatte brystet med mme eller hvordan?
Vi har tidligere forsøgt at give hende mme i særlige situationer, men hun nægter konsekvent at tage flasken!
På forhånd tak.
Vh. En meget fortvivlet og tænksom BLW-mor

Hej fortvivlede og tænksomme BLW-mor.
Mange tak for dit spørgsmål. Du er bekymret for, om din datter kan klare sig uden din mælk, og hvordan I evt skal give hende mme.
Fordi din datter er blevet så stor, kan du sagtens springe flasken helt over og tilbyde hende mme i kop, i løbet af dagen eller når hun efterspørger brystet. Så vil hun måske lettere tage imod den, end hvis den kommer i en flaske.
Når du skal udfase amningen er der flere måder at gøre det på. Det er op til dig og din familie at mærke efter hvad der føles bedst. Du kan vælge at skære én amning fra af gangen, over hele december, eller f.eks. først skære fra i den sidste uge. Hvis hun ikke ammer mere end et par gange i døgnet kan du godt vælge at fortsætte amningen indtil januar, hvor hun er blevet et år, og så stoppe mere brat der. Det kommer lidt an på om du vurderer at en langsom udtapning vil hjælpe, eller frustrerer din datter. Under alle omstændigheder er det en god ide at tilbyde hende mme indtil hun er et år. Hvis hun nægter det selvom det kommer i kop, kan du evt. tilsætte noget mme eller din egen mælk til hendes morgengrød eller lignende.
Når hun ikke længere får mælk fra dig, skal du måske tænke over, at få tilbudt hende mad med fedtstoffer i løbet af dagen. Hvis hun har brug for mere fedt, end hun får uden din mælk, vil hun nok vælge det til der. Det kunne udover smør f.eks. være pesto, fed fisk, mayonnaise eller nøddesmør.
Vi håber, I kommer godt igennem nedtrapningen og får taget hul på et spændende og positivt 2018.
Mange hilsener
Patricia og Lærke

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail