BLW med ganespalte

Hej 🙂
Jeg har en datter på 5 mdr., som er født med ganespalte og fire uger for tidligt.
Vi har tænkt os at benytte BLW-metoden, da det kan være meget svært for børn med ganespalte at spise mos og grød, da det nemt kommer ud af næsen.
I skriver, at barnet skal kunne sidde selv, når man begynder på BLW. Umiddelbart ser det ikke ud til at min datter når at lære at sidde selv indenfor den næste måneds tid. Hvad gør jeg så i forhold til mad? Skal jeg bare fortsætte med at give flaske, og vil der være nok næring for hende i det?
Jeg har snakket med min sundhedsplejerske om BLW, og hun synes det er er god idé, da min datter er helt normal i vækst og udvikling.
På forhånd tak for svar.
Mvh. Sofie

Hej Sofie.
I din situation vil vi ikke anbefale at køre BLW uden det er i samråd med sundhedspersonale der kender til jeres situation. Det lyder dog som om at du har vendt det med din sundhedsplejerske og at det måske er en god løsning for din datter.
BLW er lidt svært i forhold til for tidligt fødte. Så du skal muligvis være lidt ekstra tålmodig og indstille dig på, at det ikke er lige når hun rammer de seks måneder, I kan starte eller at det vil tage hende lidt længere at komme godt i gang med fast føde. Kan hun stadig ikke side op selv, eller på dit skød når hun når de 6 måneder (korrigeret) kan de være at du må kombinere klassisk BLW med lidt ske-mad.
Når det så er sagt sker der rigtig meget med børnenes motoriske udvikling fra de er fire til de bliver seks måneder. Det er også derfor, det giver mening at lade børnene sidde med maden selv og give dem rigtig mad, når man venter til seks måneder. De ville på ingen måde være i stand til at spise selv i firemånedersalderen. Så det kan jo være, hun overrasker dig og pludselig er tættere på at sidde end du havde forventet. Hun skal kunne holde sit hoved og selv tage maden i munden.
Har du læst vores bog? Grunden til vi spørger er, at du spørger om du skal blive ved at give flaske. Når du vælger at praktisere BLW, skal du altid fortsætte med at give flaske. Mælken vil være din datters vigtigste næringskilde i lang tid fremover. Det tager tid at lære at spise. Efterhånden som hun fylder mere og mere rigtig mad på, vil hun tage mindre og mindre fra flasken. Det kan sagtens tage flere måneder.
Ved siden af flasken kan du så tage hende med ved bordet, når jeres måltider passer med hendes sovetider. Hun skal være mæt, når I sætter jer og hvis hun endnu ikke kan sidde helt selv, kan du have hende på skødet. Det er dog meget meget vigtigt, at hun selv kan holde sit hoved.

Mange hilsener og god fornøjelse
Patricia og Lærke

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *