Opstart på BLW

Hej.
Mn datter bliver 6 mdr om lidt, og jeg er derfor begyndt at tænke på, hvordan man starter op på BLW… her mener jeg hvilke fødevarer er bedst at introducere først? Mit ældre barn fik den klassiske grød opstart, og denne gang vil jeg gerne køre BLW helt igennem. Jeg har søgt en del på nettet, men kan faktisk ikke rigtig finde noget omkring “opstarts mad”. Men det begreb findes måske bare ikke i BLW?
Vh Katrine

Hej Katrine.
Tak for din mail og dit spørgsmål.
En af de helt grundlæggende ideer i BLW er, at barnet spiser det samme som resten af familien. Der er ikke noget, der er mest rigtigt, bedst eller nemmeste at starte med. Når I spiser, så lav en version af den samme med til jeres barn. Noget kan serveres helt ligesom jeres mad, andet skal lige “tilpasses” babyhænder. Det kan være praktisk at servere mad i stænger, så barnet har lettere ved at samle det op og kan holde fast i den ene ende af det, mens hun gnasker i den anden. Lad være med at give for små stykker, det vil din datter ikke kunne samle op. Af sikkerhedsmæssige årsager skal du også blødgøre hårde grøntsager og frugt inden du serverer det.
Det er også en god ide, at være opmærksom på, at tilbyde jernholdige fødevarer, fordi barnets jerndepoter begynder at være brugt op, når det er omkring seks måneder.
Hvis du læser vores bog er der faktisk en del af den slags små tips til at komme godt i gang.
Kig evt lidt på vores instagram-konto. Her deler andre BLW-forældre lidt fra deres hverdag og der kan være inspiration at hente.
Vi håber, det kan give dig lidt ro til at starte op uden at føle du skal tænke alt for meget over, hvad for noget mad I skal have at spise.
Vi ønsker jer et dejligt madeventyr,
Patricia og Lærke

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail