Hvordan trapper barnet selv ned?

Hej.
Nøj, hvor jeg glæder mig til at introducere min søn for mad the blw-way! Det giver så god mening, at de mætte og uden pres kan udforske maden gennem leg og på egen hånd! Jeg sidder dog og funderer over, hvordan de selv skal nedtrappe mælken, hvis de altid bliver tilbudt det først? Er der et tidspunkt, hvor man skal vende bøtten om, og tilbyde dem fast føde først og så mælk bagefter? Eller hvordan?
Mvh Mia

Hej Mia.
Dejligt du glæder dig – vi synes også, at det er en super sjov og naturlig måde, at introducere vores børn til mad på!
Vi kan godt forstå din undren. Pointen omkring amning af barnet inden maden, skal ikke tages så bogstaveligt. Det vigtige er, at man er sikker på, at barnet ikke er sulten. Nogle gange betyder det, at du tilbyder mælk lige inden maden, hvis det er længe siden, barnet sidst har spist. Andre gange er det måske kun en halv times tid siden din søn fik mælk, og så sætter I jer bare til bordet og spiser. Som udgangspunkt giver du mælk når din søn beder om det. Og så vil mælkemåltiderne bliver mindre og færre, når den rigtige mad, begynder at fylde. Der vil simpelthen gå længere tid imellem, han beder om mælk eller hans mælkemåltider vil blive mindre, fordi han efterhånden får dækket sit energibehov fra maden. Forhåbentligt vil det hele komme meget naturligt, når I er kommet i gang.
I starten behøver du i øvrigt ikke tilsætte ekstra fedtstof til den mad, du tilbyder din søn. Men når du mærker, at han trapper ned på mælken, er det vigtigt, du er opmærksom på, at du tilbyder ham god energitæt (fed) mad.

Vi håber, I kommer til at nyde det,
Lærke og Patricia

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *