Opstart på BLW efter grød

Hej.
Jeg har en dreng på nu 5 mdr. Vi startede for 3 uger siden op på grød, da han i en kort periode ikke tog helt det på, han skulle. Det er dog ikke lykkes os at få det op og køre med grød, da han kun tager enkelte skefulde inden han bliver tosset. Han har sikkert ikke været klar, og tager nu igen på som han skal (han ammes). Vi giver derfor ikke grød mere.
Jeg er nu blevet mere nysgerrig på BLW og mit spørgsmål er derfor: kan vi starte op på BLW når han bliver 6 mdr, eller er dette ikke muligt/en god idé efter at vi tidligere var staret på grød?
Mvh Camilla

Hej Camilla
Når amningen stadig fungerer fint og det er det din søn lever af, så kan I sagtens starte på BLW, når han er klar. Det er netop at barnet stadig ammer/får flaske og ikke har skåret ned på sit indtag af mælk og erstattet det med energiberiget grød/mos, der er essentielt for, om det er muligt at starte på baby-led weaning eller ej. Hvis et barn allerede er afhængigt af grød eller mos med ekstra fedtstof, fordi han drikker mindre mælk, så vil BLW ikke fungere. Det at spise selv er en stor motorisk udfordring for små børn og han vil ikke selv kunne spise de mængder af mad, han har behov for. Børn der stadig ammer/får flaske får dækket deres store behov for energi igennem mælken og har derfor tid til at udvikle evnerne til at lære at spise selv.
Når nu grøden i jeres tilfælde har været så dum en oplevelse, er det nok endda ekstra vigtigt at I lader jeres søn sanse i sit helt eget tempo og uden fokus og pres. Lad ham sidde med maden, opleve den og vid med jer selv at det er godt, at han hele tiden kan spise sig godt mæt i din mælk.

Vi håber det bliver en større succes med mad anden gang,
Lærke og Patricia

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *