Mor tidligt på job

Hej.
Jeg overvejer kraftigt at min søn skal spise efter jeres principper. Dog er den store diskussion mellem min kæreste og jeg hvordan vi gør det, når jeg starter op på job når han er otte måneder gammel. Lige nu ammer jeg ham, og håber på at kunne fortsætte til han er seks måneder som minimum. Men derefter vil jeg vil skulle malke ud til ham, vis jeg kan?
Min kæreste er mest til og give ham mos da han så tror han kan gå direkte over på fast mad og ikke skal amme.
Håber i kan hjælp.

Tak for dit spørgsmål og din interesse for baby-led weaning. Det er  ikke nogen simpel situation I står i, det kan vi godt se.
For det første er det vigtigt at I forstår og husker, at jeres søn har brug for modermælk eller erstatning hele hans første leveår, uanset hvilken vej I vælger. Små børn har brug for næringsrig mælk uanset hvordan de tilbydes mad. De er slet ikke motorisk i stand til at indtage de mængder mos eller rigtig mad, de har behov for.
Du kan godt vælge at malke ud så din søn fortsat får din mælk, men mange oplever desværre, at det kan være svært at producere nok mælk, når de er væk fra deres barn mange timer om dagen. Men så længe din søn tilbydes mælk, når han beder om det (amning, flaske eller f.eks. erstatning/modermælk i kop), kan I i princippet godt vælge at lade ham spise selv. Uanset om det er dig eller din kæreste, der er sammen med ham i løbet af dagen.
Skal din kæreste tage over når du går på arbejde igen eller skal jeres søn i institution? Hvis din kæreste er på barsel og skal ”tage over” på maden, er det selvfølgelig vigtigt, at han også er klar på at lade jeres søn spise selv. Baby-led weaning handler i høj grad om at skabe gode rammer om maden og det fælles måltid. Hvis din kæreste ikke er med på ideen, kommer det ikke til at fungere. I det tilfælde, kan I måske lave en kombination, hvor jeres søn for lov til at spise selv, sammen med jer, når i alle er hjemme og spiser sammen. Resten af tiden, bliver han så madet.
Men det kan være at jeres søn helt selv viser jer, hvordan han godt kan lide at lære madens univers at kende. Din kæreste vil også hurtigt erfare at overgangsperioden slet ikke er slut når jeres søn er 8 måneder, eventyret er først lige startet!
WHO anbefaler at børn ammes de første to leveår eller længere (Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn ammes det første leveår). Han må altså væbne sig med tålmodighed; at lære at spise rigtig mad tager sin tid.
Vi håber, I finder en god løsning,
Lærke og Patricia

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail