For sent i gang?

Kære Brevkasse

Jeg har en fantastisk datter på godt 8 mrd, og med en korrigeret alder på snart 7 mrd. (hun er for tidligt født, men vi oplever ingen mén). Vi er blevet vejledt i efter at gå efter en “mellemting” af hendes to “aldre” når det gælder spisning -dvs. med det udgangspunkt er hun 7,5 mrd.
Vi har valgt en mellemting mellem blw og traditionel indfasning af mad, dvs. hun har fået morgengrød og aftenmos siden hun var 5 mrd.
Derfra har vi valgt at vente med de andre måltider til hun var klar efter blw’s principper. Jeg har læst at børn skal kunne sidde selv inden man kan lade dem spise selv, og derfor har valgt at vente fordi det kan hun ikke (er ellers fint motorisk udviklet på andre punkter) – nu hører jeg så fra andre, at det bare handler om at hun skal kunne holde hovedet??
Vil det sige vi er kommet for sent i gang??
Vi startede med at give hende rugbrødsmadder for 2 dage siden (selvom hun ikke sådan helt sidder selv endnu) – og de gled ned med stor fryd og uden besvær overhovedet. og derefter er hun også begyndt at sove meget bedre end hun har gjort i 2 mrd. måske har hun bare haft brug for rigtig mad i 2 mrd. eller hvad??

KH en lidt skamfuld mor, Agnete

Kære Agnete

Vi er ikke i tvivl om, at du har gjort det helt rigtige for din datter. Din datter er født for tidligt, og derfor er det helt korrekt, at hun højst sandsynligt har haft brug for næring ud over det, der er i mælken, før hun har været i stand til selv at spise. Det har i givet hende, i form af mos og grød, og det er helt fint.
Det er rigtigt, at hun skal kunne holde hovedet selv og ikke ”falde sammen”, når hun sidder op. Det er ok at starte, selvom hun ikke sidder selv uden støtte, hun kan eventuelt sidde på skødet af dig under måltidet.
I er ikke kommet for sent i gang. Da din datter er født for tidligt, har i ikke haft mulighed for at praktisere BLW i sin grundlæggende form, men det lyder som om, at hun er et rigtig BLW barn, der elsker at få lov til at spise familiens mad. Så fortsæt endelig som i gør allerede; tilbyd hende jeres mad til alle de måltider, hvor hun er vågen og interesseret, men fortsæt samtidig med at give hende grød og mos, til hun selv siger fra. Hun har brug for, at i fortsat hjælper hende med at indtage de kalorier, som hun er vant til at få med ske.
Du nævner, at hun allerede kan spise rugbrødsmadder efter 2 dage. Det er tidligt, at kun kan spise og synke rigtig mad, derfor kan det godt være, at hun siger fra overfor skeen meget snart. Følg din datter, lad hende gøre det på sin måde og tilbyd hende hjælp, når hun ønsker det.
Det er givetvis et tilfælde, at hun sover bedre om natten, efter at hun har fået jeres mad. Der er mange andre der ting, der påvirker nattesøvnen, og der er stadig ikke fundet evidens for, at modermælkserstatning, grød, mos eller rigtig mad skulle påvirke børns søvnmønster.

Venlig hilsen
Patricia og Lærke

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *